Zatvori
PoslovniPuls
07/06/2022

Hrvatska električna čistilica predstavljena na najvećem sajmu komunalne opreme u Europi

Nakon što je održavanje sajma 2020. izostalo zbog Covid 19 pandemije, najveći sajam komunalne opreme u Europi vratio se prošli tjedan u punom sjaju. Minhenski IFAT ujedno nosi epitet najvećeg sajma na svijetu za tehnologije u ekologiji obzirom da su održivost u korištenju resursa i smanjenje štetnog utjecaja na klimu bile glavne teme ovogodišnjeg sajma.

Hrvatski proizvođač komunalne opreme Rasco sudjelovao je među 2.984 izlagača iz 59 zemalja. Kako je održivi razvoj važan dio Rascove strategije, IFAT je poslužio kao idealan okvir za predstavljanje nove električne čistilice LYNX Charge, navodi se u priopćenju.

"Elektrifikacija je postala dominantna strategija razvoja u industriji komunalne opreme. Primjetan je snažan interes gradova i komunalnih društava za nabavku električnih vozila, posebice gradskih čistilica. Taj trend je u skladu s novom vizijom upravljanja gradovima i okretanju tehnologijama smanjenog utjecaja na okoliš. Vjerujemo da Lynx Charge ima prednost pred konkurentima u segmentu kompaktnih gradskih čistilica jer je od samih početaka koncipiran i razvijan kao vozilo s dvije vrste pogona (dizelskim i električnim), bez kompromisa u efikasnosti čišćenja, udobnosti i autonomiji rada“ ističe predsjednik uprave Ivan Franičević.

Uz brojne kontakte s potencijalnim distributerima i krajnjim kupcima, na sajmu je potpisan ugovor o distribuciji Rasco kompaktnih čistilica Lynx i Lynx Charge za tržište Izraela. Ugovor je sklopljen s tvrtkom Gad-El Municipal Equipment Ltd s iskustvom od preko 30 godina u uvozu, distribuciji i servisu komunalne opreme.

Na sajmu kojeg je posjetilo 119.000 posjetitelja iz 155 zemalja, Rasco je ujedno obilježio 10 godina
proizvodnje malog multifunkcionalnog vozila Muvo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram