Zatvori
Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
PoslovniPuls
25/04/2022

Talijanski ulagački fond uložio 120 milijuna eura u Rimac Grupu

Talijanski Investindustrial uložio je 120 milijuna eura u Rimac Grupu, službeno je objavljeno.

Podsjetimo, Rimac Grupa je krovna tvrtka koja uključuje Bugatti Rimac i novu samostalnu tvrtku Rimac Technology, koja ima sjedište u Svetoj Nedelji i koja zapošljava 1.000 ljudi.

Rimac Grupa je većinski dioničar u Bugatti Rimac s 55 posto udjela, a Porsche u vlasništvu preostalih 45 posto, dok je Rimac Technology u 100-postotnom vlasništvu Rimac Grupe.

"Ponosni smo na suradnju s Rimcem i njegovim osnivačem, vizionarskim poduzetnikom koji je za samo 12 godina Rimac etablirao kao mjerilo u cijelom sektoru, spajajući prošlost i budućnost automobilske industrije. Kao Investindustrial stavit ćemo Rimcu na raspolaganje svoje vještine i našu međunarodnu mrežu kontakata. Želimo biti dugoročan partner u implementaciji vrhunskih tehnologija Rimac Grupe, koje su temelj za postizanje cilja daljnjeg jačanja vodstva u sektoru električne mobilnosti", izjavili su iz Investindustrial-a.

“Unatoč našoj evoluciji od garaže do globalnog prisustva tijekom posljednjih 10 godina, tek smo u ranoj fazi naše dugoročne vizije za Rimac grupu. Širimo našu obitelj hiperautomobila, počinjemo masovnu proizvodnju niza velikih OEM projekata elektrifikacije i istražujemo sljedeću revoluciju u transportu, sve dok gradimo naš novi dom u Hrvatskoj i predstavljamo Neveru kupcima diljem svijeta . Ova najnovija suradnja s tvrtkom Investindustrial ne samo da osigurava naše buduće ambicije, već nam omogućuje da iskoristimo njihova desetljeća globalnog iskustva koje će pomoći ubrzati našu viziju s velikom preciznosti i inovativnosti po kojoj je Rimac grupa postala poznata", komentirao je Mate Rimac.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram