Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2013

U Splitu se gradi 206 POS-ovih stanova - građani će ih moći kupiti za 1.100 EUR po kvadratu

U Splitu je pokrenut program izgradnje 206 društveno poticanih stanova (POS) u naselju Kila 3, a ukupna vrijednost projekta je 156 milijuna kuna...

Ovaj su projekat zajednički pokrenuli Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, državna Agencija za pravno posredovanje i promet nekretninama (APN) i Grad Split, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj Gradskoj upravi.

"U cjelokupnoj investiciji od 156 milijuna kuna Grad Split će uložiti 26 miljuna kuna, a država, odnosno APN će uložiti 46 milijuna kuna. To su inicijalna sredstva za pokretanje projekta, a radi se o povratnim sredstvima koja će Grad Split i država dobiti kada ljudi otplate svoje stanove", rekao je zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir.

Najveća predvidiva cijena četvornog metra ovih 206 stanova je 1.100 eura uz jedinstvenu kreditnu liniju s prosječnom kamatnom stopom od 3,9 posto kroz koju se na poticajima države ostvaruje ušteda za kupca u iznosu od 20 do 30 tisuća eura, ovisno o veličina stana, napominju iz resornog ministarstva, a prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram