Zatvori
Poslovni Puls
01/03/2013

Linić pod pritiskom: SDP odustaje od kontroverznog poreza na nekretnine?

Čini se da je SDP zbog mira u kući i opstanaka Vlade i dalje spreman popuštati svojim ključnim kolicijskim partnerima. Stoga će, po svemu sudeći, odustati od poreza na nekretnine, iako taj zakon ministar Slavko Linić već tjednima predstavlja javnosti i skuplja primjedbe kako bi izradio konačan prijedlog, piše Novi list...

Da je upravo porez na nekretnine najviše sporan HNS-u potvrdio je i predsjednik njihovog zastupničkog kluba Jozo Radoš koji je u intervjuu Jutarnjem listu čak kalkuluirao s mogućnošću izlaska iz Vlade, u slučaju da ga SDP pošalje u proceduru. Kako neslužbeno doznaje Novi list premijer Zoran Milanović razgovarao je o tome s potpredsjednicom Vlade Vesnom Pusić i posljedica toga je njezino priopćenje u kojem je u potpunosti odbacila opciju HNS-ovog napuštanja koalicije.

U SDP-u smatraju da je zakon trebao biti jedna od strateških reformi, podloga za promjene u sustavu socijalne skrbi i način na koji će se prikupiti sredstva kako bi se smanjila davanja gospodarstva odnosno zdravstveni doprinosi. "Ne bude li tog zakona, neće biti ni smanjenja doprinosa u zdravstvu što znači odustajanje od dijela planova koji se tiču rasterećenja gospodarstva", kazao je Linić.

Dodao je i da je Plan 21 predviđao uvođenje poreza na imovinu, kako bi se smanjili doprinosi, a teret financiranja zdravstva prebacio na bogatije građane.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram