Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2013

Šef HT-a Ivica Mudrinić srušio kontroverzne "građevine" na otoku Žutu

Propao je pokušaj predsjednika Uprave HT-a Ivice Mudrinića da legalizira neobičnu građevinu na otoku Žutu. Mudrinićeve fantomske kuće podignute su u zaštićenom krajoliku, no prekasno za zračne snimke presudne za legalizaciju...

"Prema podacima koje imamo, do 21. lipnja 2011. na tom su mjestu podignute dvije konstrukcije. Ovih dana na teren izlazi ispekcija - utvrdit će koliko tamo ima zgrada. Usporedit ćemo ih sa snimkama i razlika će biti porušena", izjavila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. No dan prije Mudrinić je sam srušio sve željezne konstrukcije s krovištima.

"stala je tek jedna u brdu i jedan objekt uz more. Očito se pripremio za skori dolazak inspekcije.

"Nakon obavljenih dodatnih konzultacija s više stručnjaka, čija se mišljenja nisu u potpunosti podudarala, kako ni potencijalno nešto ne bi moglo biti sporno, demontirao sam dio montažnih nadstrešnica na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu koje imam na otoku Žutu", priopćio je.

Preostale objekte oko maslinika i vinograda Mudrinić želi legalizirati. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Gojislav Krnić potvrdio je za HTV da je Mudrinić podnio zahtjev za njihovu legalizacijom 9. studenoga 2012. Fantomske zgrade na Žutu nestale su. No o Mudrinićevu građevinskom pothvatu i dalje svjedoče duboki iskopi u otočnom kršu i betonski temelji. A oni su inspekciji u dosadašnjoj praksi bili dovoljan dokaz za prijavu bespravne gradnje.

Podsjećamo, Zakon kaže da se legalizirati mogu i nedovršene građevine. Ali samo one koje imaju konstruktivne elemente - stupovi i završna ploča, odnosno zidovi i završna ploča. "U postupku legalizacije će se utvrditi odgovaraju li te zgrade zaista zakonu i mogu li se, u skladu s odredbama, legalizirati ili ne", kazala je ministrica, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram