Zatvori
Poslovni Puls
09/06/2014

Mudrinić: Hrvatska ima broj općina kao jedna Francuska

U Zagrebu se održava tradicionalni skup Hrvatske udruge poslodavaca - Dan poduzetnika. Još u najavi manifestacije istaknuli su da traže promjene i reforme - odmah...

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić pozvao je na dogovor oporbe i vlasti u kreiranju promjena. Nema nikakvog razloga da ne smanjimo broj općina jer ih danas imamo kao Francuska koja ima 32 puta veći BDP, poručio je Mudrinić, koji je naveo i potrebu reforme zdravsta kao i učinkovitiju javnu upravu.

Za deset godina dovest ćemo Hrvatsku u red srednje razvijenih zemalja EU-a, kazao je u svom govoru predsjednik Vlade Zoran Milanović. Istaknuo je kako je drava skupa, a da će takva i ostati. Predsjednik Republike Ivo Josipović se zauzeo za smanjivanje administracije i stabilne uvjete poslovanja.

Predstavnici HUP-a predstavili su i rezultate istraživanja o percepciji poduzetnika u javnosti, kao i nove rezultate HUP Skora - alata kojim se na polugodišnjoj osnovi prati napredak u reformama na 13 strateških područja bitnih za revitalizaciju hrvatskog gospodarstva. Imamo 33 od 100 bodova, a povijesno je nizak odnos između BDP-a i investicija. Nekonkurentni smo u većini područja, a ankete i dalje pokazuju da 46,6% građana ima negativan stav o poduzetnicima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram