Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2012

Slavko Linić: Ne odustajemo od najavljenog poreza na nekretnine!

Nema razloga za odustajanje od poreza na nekretnine jer to nije novi porez nego zamjena za komunalnu naknadu i porez na vikendice, poručio je ministar financija Slavko Linić komentirajući izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da Vlada tijekom iduće godine neće uvoditi nove poreze gospodarstvu...

"Taj porez neće građanima donijeti veće obveze nego što su plaćali do sada, a više će plaćati samo bogataši koji ne znaju što bi sa svojim praznim kućama i stanovima", rekao je Linić novinarima nakon konferencije za novinare o fiskalizaciji.

Ministarstvo financija nastavlja još intenzivnije kampanju objašnjavanja javnosti što bi značilo uvođenje poreza na nekretnine, nakon razgovora s predstavnicima stranaka i stručnjaka za porezni sustav u siječnju će se usmjeriti na informiranje građana, od kojih očekuje potporu tom prijedlogu.

Porezu na nekretnine protivi se koalicijski partner HNS, no Linić kaže da HNS u dosadašnjoj raspravi nije imao ništa protiv prijedloga, samo je smatrao da sada nije pravo vrijeme za to.

"I poduzetnici kažu da nije vrijeme, u Hrvatskoj nikad nije vrijeme, ne bi htjeli promijeniti ništa. Kriza jest vrijeme da se nešto promijeni ako želimo biti uspješni", rekao je Linić dodavši da je Ministarstvo financija obavilo najvažnije razgovore sa zainteresiranima, a na kraju će Vlada odlučiti što će biti s tim porezom, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram