Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2012

Za stan u starom centru Pariza morate iskeširati 8.400 eura po četvornom metru

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u starim građevinama u Parizu dostigla je 8.410 eura u srpnju, ali bi rekord mogao biti oboren u predstojećim mjesecima sa 8.580 eura, poslije čega se očekuje stabilizacija na tržištu...

Međutim, potencijalni kupci očekuju skorašnji pad cijena zbog gospodarskog rasta u Francuskoj koji je ravan nuli, povećanja nezaposlenosti i pooštrenih uvjeta kreditiranja. Povećanje cijena nekretnina u Parizu od 2,1 posto praćeno je paradokasalnom smanjenom prodajom i to od 20 posto u odnosu na srpanj prethodne godine.

Ipak, Pariz će prema ocjeni stručnjaka za nekretnine i dalje ostati ekskluzivna lokacija, jer najbogatiji zbog nesigurnosti na financijskim tržištima i dalje najradije ulažu u kupovinu luksuznih nekretnina.

Broj odobrenih stambenih kredita stagnira s tendencijom pada u rujnu, približavajući se rekordno lošem nivou iz studenoga 2010. Socijalistička vlada francuskog predsjednika Francoisa Hollandea zabrinuta zbog trenutne situacije na tržištu nekretnina pokušava popraviti postojeće stanje podržavajući program izgradnje socijalnih stanova i nudeći po niskim cijenama državno zemljište za izgradnju, javljaju agencije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram