Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2012

Prorok propasti George Soros: Bliži se kraj igre za eurozonu!

Američki milijarder George Soros ocijenio je da je rješenje za dužničku krizu u eurozoni "blizu", pozivajući Njemačku da bude lider...

U govoru održanom u ponedjeljak u Berlinu Soros je kazao: "Zadovoljan sam što mogu primijetiti da politička rasprava u Njemačkoj naginje u prilog spašavanja eura."

Kao dokaz naveo je dvije važne odluke: summit EU-a u lipnju na kojem je postignut dogovor o uspostavi mehanizma koji će omogućiti izravnu dokapitalizaciju banaka u eurozoni te odluku ECB-a od prošlog četvrtka o neograničenoj kupnji obveznica najzaduženijih država.

"Te dvije odluke bile su moguće zahvaljujući potpori njemačke kancelarke Angele Merkel", rekao je Soros, u govoru pod naslovom "Tragedija eura", na konferenciji koju je organizirao Institut za medijsku i komunikacijsku politiku (IfM).

Soros je pozvao da se donesu još dvije odluke za spašavanje eurozone iz "noćne more": da se više ne zagovara štednja u državama u krizi te da se podijeli odgovornost za dugove.

"To bi spasilo Europu od depresije. Malo nam nedostaje do trajnog rješenja", rekao je, pozivajući Njemačku da izabere. "Njemačka je na vozačevu sjedištu i htjeli vi to ili ne, vaša politika odlučit će u velikoj mjeri ishod sadašnje krize", rekao je Soros, a prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram