Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

Nakon ulaganja u Facebook, George Soros kupio i dionice Manchester Uniteda

Iskusni američki ulagač George Soros postao je suvlasnik engleskog prvoligaša Manchester United, objavio je BBC pozivajući se na podatke američkog SEC-a...

Koji otkrivaju kako je George Soros kroz svoj ulagački fond kupio 3,1 milijuna dionica Manchester Uniteda, što znači da Soros u svojim rukama drži oko 2 posto ManUtd-a. Njegove dionice vrijedne su nešto više od 40 milijuna američkih dolara.

- George Soros otkrio da je kupio 341.000 dionica Facebooka

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se 82-godišnji investitor spominje u nogometnom kontekstu. Soros je još 2008. godine pokušavao preuzeti talijanski AS Roma, ali je na kraju cijeli posao propao iz nikad objavljenih razloga.

Investicijski bankari s kojima je razgovarao BBC uvjereni su kako je Soros postao dioničar "Crvenih vragova" jer je uvjeren da će Manchester United jako dobro zarađivati na lukrativnim medijskim pravima.

Ako niste u toku - Manchester United je prije deset dana izašao na burzu s tržišnom kapitalizacijom od 2,3 milijarde dolara. No, da ulagači nisu "ludi" za nogometnim dionicama pokazao je pad vrijednosti Manchesterovih dionica od 7 posto u danima nakon izlaska na burzu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram