Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2014

Ryanair smanjuje ukupni broj letova za Zadar

U utorak su završeni pregovori zadarske Zračne luke s Ryanairom za ovogodišnji red letenja. Ryanair je svojedobno optimistično najavio ovogodišnje povećanje broja putnika iz Zadra za 25 posto, međutim, kako stvari stoje, od tog povećanja neće biti ništa, odnosno broj putnika ove će godine ostati na istoj razini kao lani, a moguće je čak i određeno smanjenje...

"Takve su najave bile ove jeseni, međutim, ove se zime sve promijenilo. Najave prema kojima je bivša direktorica Katica Pupić Bakrač dogovorila takva povećanja nisu bile realna, jer se to ne radi na takav način. To su bili razgovori koji su se vodili tada, ali u međuvremenu je Ryanair promijenio planove.

Oni su u 2014. godini otvarali baze na novim tržištima, ali nisu imali dovoljno aviona za to. Zato su naručili nove avione, koji će dolaziti tek od 2015. pa iduće tri godine, a neke su starije avione povukli, tako da su ove godine morali ići na rezanje broja rotacija po svim bazama. I Zračna luka Zadar je, na žalost, ušla u smanjeni broj rotacija", objasnila je direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.

"Zračna luka Zadar ostat će na prošlogodišnjoj razini, što će u konačnici sve ovisiti o punjenju. Croatia Airlines ostaje sa svojim linijama, oni imaju 47 novih rotacija, kako je za sada najavljeno, tu je i nova linija Germanwingsa za Hamburg, kao što je bila i nova linija Ryanaira za Manchester, ostalo ostaje manje-više isto", kaže Ćosić.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram