Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2014

Linićeve teške optužbe: Premijer Milanović štiti MOL!

Slavko Linić, trenutno jedan od najvećih kritičara Zorana Milanovića, u HTV-ovoj Hrvatskoj uživo komentirao je prvi rebalans Kukuriku koalicije nakon njegova odlaska...

Kao najveći problem, Linić vidi to što ni u trećoj godini ove vlade nisu pokrenute kapitalne investicije, a zaustavljene su predstečajne nagodbe. Pokrenute su, ali i prekinute nužne reforme zdravstva, javnog sektora i obrazovanja. Stale su jer se želi održati popularnost na nečinjenju, istaknuo je Linić. Rekao je kako će ministar Lalovacu ovom trenutku imati problem kako postići zadane rashodovne veličine, a kamoli zacrtane ciljeve. Na rashodovnoj strani ne vidim izlaz za kvalitetan proračun, istaknuo je Linić te dodao kako se može očekivati smanjenje plaća i to linearno, što je neprihvatljivo. Prema njegovoj procjeni deficit će biti između 3 i 5 milijardi kuna.

Upitan o pregovorima Vlade i Mola, Linić je rekao kao je Mol neodgovoran partner kojemu je jedini cilj bio osvojiti tržište za svoje proizvode. Iznenadio je izjavom kako sam premijer Zoran Milanović štiti Mol. "Smjenjen sam zato jer sam najviše znao o ugovoru Ine i Mola." Milanovića optužuje i da štiti bogate time što želi uvesti samo jednu stopu poreza na dohodak (od 25 posto), pod krinkom stvaranja boljeg okružja za strane investicije.

Linić je rekao kako je veliki pobornik uvođenja poreza na nekretnine i to pod hitno, iako u ovom trenutku ne bi mogao spasiti proračun za ovu godinu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram