Zatvori
Sam Altman
Foto: Steve Jennings/Getty Images / TechCrunch
PoslovniPuls
07/03/2024

Sam Altman će zgrnuti pravo bogatstvo na Redditovom IPO-u

Nedavno je otkriveno kako je prvi čovjek OpenAI-a, Sam Altman, jedan od najvećih pojedinačnih dioničara u popularnom internetskom forumu Reddit, a koji će se naći izlistan na burzi već krajem ovog mjeseca.

Altman posjeduje oko 8,7 posto dionica Reddita, što bi mu kroz IPO moglo donijeti povećanje osobne imovine od gotovo 500 milijuna američkih dolara, a čak i više ukoliko vrijednost Reddit-a naraste nakon javnog uvrštavanja dionica.

Altmanova povezanost s Reddit-om ide dalje od pasivnog ulagača koji je u tu tehnološku kompaniju uložio 60 milijuna dolara. Naime, Altman je bio dio Redditove uprave od 2015. do 2022. godine i imao je kratku epizodu kao izvršni direktor. Nadolazeća javna ponuda i značajan suvlasnički udio Altmana potaknuli su rasprave o potencijalnoj integraciji tehnologija umjetne inteligencije (AI) na Redditu.

Podsjetimo, Reddit je nedavno potpisao sporazum o suradnji tj. pružanju sadržaja za obuku AI chatbota s Googleom. Vrijednost ugovora godišnje iznosi 60 milijuna dolara. Sporazum omogućuje Googleu pristup korisničkom sadržaju Reddita, što bi u teoriji Googleu omogućilo da "obogati" svoje AI modele raznolikim i dinamičnim podacima s Reddita i potecijalno dovede do stvaranja kvalitetnijih AI chatbot-ova.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti kakve će performanse ostvariti Reddit po izlasku na burzu, a kako god bilo, Sam Altman se i dalje pozicionira kao jedna od ključnih figura u uvijek dinamičnoj američkoj poslovno - tehnološkoj zajednici.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram