Zatvori
Reddit slavlje - ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
19/01/2024

Sve je spremno za Redditov IPO - u ožujku popularni internetski forum izlazi na burzu

Internetski forum Reddit izradio je detaljne planove za izlazak na burzu u vidu inicijalne javne ponude (IPO) u ožujku ove godine, doznaje Reuters.

To bi bio prvi IPO neke velike društvene mreže još od Pinteresta 2019., i dogodio bi se dok se Reddit suočava sa žestokom konkurencijom za oglašavačke dolare od strane platformi poput TikToka i Facebooka.

Ponuda bi također testirala spremnost nekih korisnika Reddita da podrže dionički debi tvrtke, piše Reuters. Mnogi investitori koji objavljuju na platformi pomogli su stvoriti i lansirati u javnosti desetak "meme" dionica u posljednje tri godine, od trgovca videoigrama GameStop do filmskog operatora AMC Entertainment Holdings.

Reddit, koji je u prosincu 2021. podnio zahtjev za IPO, planira podnijeti javnu prijavu krajem veljače, pokrenuti svoju promociju početkom ožujka i završiti IPO do kraja ožujka, rekla su dva izvora za Reuters.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu, koja je bila vrednovana na otprilike 10 milijardi dolara u posljednjoj privatnoj rundi financiranja 2021., namjerava prodati oko 10% svojih dionica u IPO-u, dodali su Reutersovi izvori.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram