Zatvori
Sam Altman
Foto: Steve Jennings/Getty Images / TechCrunch
PoslovniPuls
23/02/2024

Sam Altman neočekivano otkriven kao jedan od najvećih dioničara u Redditu

U pripremi za dugoočekivano javno izlistavanje, najpopularniji internet forum, Reddit, podnio je obrazac S-1, detaljno opisujući financijsku pozadinu tvrtke. Iz dostavljenih informacija proizlazi kako Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a, posjeduje 8.7% udjela u tvrtki.

Altman je prethodno bio poznat kao investitor u Reddit-u, no nije bilo jasno koliki posjeduje udio, no sada ispada da je prvi čovjek OpenAI-a treći najveći dioničar u tvrtci. Prema pisanju The Hollywood Reportera, obitelj Newhouse posjeduje 30% dionica Reddita, dok kineski Tencent ima 11-postotni udio.

Altman je proveo sedam godina u upravi Reddita, zaključno s 2022. godinom. CNBC navodi kako je Altman dosad u Reddit uložio najmanje 60 milijuna dolara, a IPO bi vrijednost njegovog ulaganja mogao povećati za nekoliko puta.

Reddit je prva društvena mreža koja je podnijela zahtjev za inicijalnom javnom ponudom još od Pinteresta 2019. godine, i prva je velika tehnološka tvrtka koja se prijavila za IPO u 2024.

Iako je tvrtka izvijestila o 20% porastu prihoda prošle godine u usporedbi s prethodnom, još uvijek je imala poteškoća s ostvarivanjem dobiti, piše Bloomberg.

Međutim, umjetna inteligencija može biti ključni izvor prihoda za Reddit. U četvrtak je Reddit objavio kako je sklopio sporazum o licenciranju podataka s Googleom težak 60 milijuna dolara godišnje.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram