Zatvori
Reddit - rođendanska torta - ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
23/02/2024

Najpopularniji internetski forum Reddit službeno prijavio IPO: Evo što pokazuju financije

Reddit je službeno podnio svoju IPO prijavu u četvrtak, pripremajući se za debi na burzi u ožujku. Unatoč prijavljenim gubicima od 90,8 milijuna dolara, platforma je zabilježila porast prihoda od otprilike 21% tijekom 2023. godine.

Ova inicijalna javna ponuda (IPO) predstavlja značajan korak za Reddit, koji je pokrenut prije gotovo dva desetljeća, ali još uvijek zaostaje za komercijalnim uspjehom drugih društvenih mreža poput Facebooka i Twittera (sada platforma X).

Reddit je izvijestio o neto gubitku od 90,8 milijuna dolara za godinu koja je završila 31. prosinca, dok su prihodi porasli s 666,7 milijuna dolara na impresivnih 804 milijuna dolara.

Procijenjen na 10 milijardi dolara tijekom financijske runde 2021., Reddit tek treba otkriti kakvu procjenu cilja tijekom IPO-a. Planira ponuditi oko 10% svojih dionica, navodi Reuters.

U srijedu je Reuters izvijestio kako je Reddit sklopio dogovor s Alphabetovim Googleom, vrijedan oko 60 milijuna dolara godišnje, a sve kako bi omogućio pristup svom sadržaju za obuku Googleovih tehnologija umjetne inteligencije.

Ovaj potez dolazi u vrijeme kada Reddit korača prema jednom od najiščekivanijih uvrštenja na burzu u posljednjih nekoliko godina, potaknut oporavkom tržišta IPO-a u SAD-u. Morgan Stanley i Goldman Sachs su odabrani kao glavni pokrovitelji za IPO, u kojem sudjeluje više od desetak drugih banaka.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram