Zatvori
PoslovniPuls
07/02/2022

Poznata online trgovina igrama žestoko napala koncept NFT-ova

Popularna online trgovina za video igre nezavisne produkcije itchi.io - žestoko je napala pokušaje da se koncept non-fungible tokena (NFT) integrira u video igre.

"NFT-ovi su prevara! Ako zaista mislite da imaju stvarnu primjernu osim iskorištavanja kreatora, financijske prevare i uništavanja našeg planeta, pozivamo vas da razmislite o svojim životnim izborima. Također, zaje*ite svaku (gaming) kompaniju koja ističe da podržava kreatore sadržaja dok istovremeno gura NFT-ove. Sve što njih zanima jest profit i prilika za bogatstvom", poručili su iz itch.io-a putem svog službenog Twitter profila.

Sve ovo dolazi u vrijeme dok drugi veliki distributeri video igara stidljivo koketiraju s NFT-om i blockchain tehnologijama (Epic Games) ili otvoreno najavljuju zaokret u smjeru tih inovativnih tehnologija (GameStop).

Veliki izdavači zasad tek istražuju mogućnosti implementacije NFT-ova u video igre. Jedan od onih koji su otvoreno prigrlili koncept virtualnih tokena, francuski je Ubisoft, koji se zbog istog našao u verbalnom "ratu" s vlastitim kupcima i igračima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram