Zatvori
Jasmin Hadžić
04/02/2022

GameStop lansira vlastiti NFT marketplace i fond težak 100 milijuna dolara

Kompanija iza popularne "meme" dionice - GameStop - ozbiljno će zagaziti u svijet web3 tehnologija lansiranjem vlastitog NFT marketplace-a, u suradnji s tvrtkom Immutable, koja stoji iza popularne NFT kartaške igre Gods Unchained, ali i blockchain platforme Immutable X, bazirane na ethereumu.

No, to nije sve.

Iz GameStopa su poručili kako će osnovat i ulagački fond težak čak 100 milijuna dolara koji će dodjeljivati bespovratna sredstva razvojim studijima koji se žele okušati u stvaranju video igrama s komponentom blockchaina, odnosno non-fungible tokena (NFT).

Nije objavljen točan datum lansiranja ovog marketplacea, osim što se zna da će se isto dogoditi tijekom ove godine.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti kako će GameStop-ovi kupci reagirati na najavu, s obzirom da su gotovo svi pokušaji integracije NFT-ova u popularne igraće franšize - neslavno propali. A Ubisoft je nedavno otišao toliko daleko da je optužio igrače da "ne razumiju prednosti NFT-ova".

Kako će igrači prihvatiti GameStop-ovu blockchain inicijativu, samo vrijeme će pokazati...

TEME: /  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram