Dioničari Riviana mogu biti itekako zadovoljni performansama prvog dana trgovanja na burzi. Kompanija koja proizvodi električne automobile u svom burzovnom debiju uspjela je dohvatiti tržišnu kapitalizaciju od čak 98,6 milijardi dolara i povećati vrijednost dionica za 30 posto u odnosu na onu iz IPO-a.

Zanimljivo, znak novih vremena svakako pokazuje kako su dvije trenutno najvrijednije automobilske kompanije u SAD-u – Tesla (1 bilijun dolara) i Rivian. Za usporedbu, General Motors ima tržišnu kapitalizaciju od 86 mlrd. dolara, a Ford od 77 mlrd. dolara. Lucid Group, još jedan proizvođač električnih automobila, vrijedi 66 mlrd. dolara.

Vlasnici, te rani ulagači poput Amazona – nisu jedini profitirali na Rivianovom IPO-u. Tvrtka je kroz program direktne kupovine omogućila sudjelovanje u IPO-u svima koji su uplatili depozit i za neki od njihovih automobila.

A to su zasad R1T pickup kamionet koji je svjetlo dana ugledao prije dva mjeseca, te predstojeći SUV i dostavno vozilo. Upravo je potonje jedno od ključnih pitanja za Rivian, budući je Amazon od kalifornijskog startupa naručio 100.000 primjeraka istog.

Tvrtka planira značajno povećati svoje proizvodne kapacitete, pa će uz tvornicu u Illinois-u, uskoro otvoriti i drugu tvornicu na američkom tlu, kao i proizvodne kapacitete u Europi i Kini.

Rivian je 2009. godine osnovao inženjer Rober Scaringe. U tom je trenutku imao samo 26 godina.