Zatvori
PoslovniPuls
30/09/2021

Rivian R1T odličan je električni kamionet, pokazuju prve recenzije

Američki proizvođač električnih vozila, Rivian, o kojem smo u više navrata pisali, napokon je počeo s isporukama svog R1T električnog kamioneta/pickupa.

I ako je vjerovati prvim recenzijama - riječ je o više nego odličnom debiju za jednu novu autokompaniju. A pogotovo za jednu novu električnu autokompaniju.

- Američki proizvođač električnih automobila Rivian najavio IPO
- Prvi primjerak Rivianovog električnog kamioneta sišao s proizvodne trake
- Ford sve karte baca na proizvodnju električnih automobila – najavljena gradnja najveće tvornice ikad

TopGear već ga je prozvao "faktorom koji će promijeniti tržište kamioneta", Cnet o R1T piše kao o "pouzdanom i uvjerljivom vozilu s velikim mogućnostima", InsideEVs opisuje ga kao "veliku pobjedu nad Fordom i njegovim F-150 Raptorom", dok Bloomberg ipak upozorava kako neke stvari na ovom električnom kamionetu još uvijek "treba ispolirati".

Električni domet Rivianovog kamioneta, ovisno o baterijama (dostupne u kapacitetima od 105, 135 i 180 kWh), ide čak i preko 640 km, uz performanse i preciznu kontrolu AWD pogona na sva četiri kotača s po jednim elektromotorom na svakom kotaču. Krajnja brzina R1T iznosi 200 km/h, a ubrzanje od 0-100 km/h dostiže za 3 do 5 sekundi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram