Zatvori
Poslovni Puls
29/05/2018

Kako je nastao genijalni promotivni spot za "World Cup 2018" u Rusiji?

Svjetsko nogometno prvenstvo kao jedno od najvećih događanja u svijetu sporta uvijek je prilika da se prikažu nove tehnologije i razne marketinške trendove.

 

BBC koji će prenositi utakmice s ovogodišnjeg prvenstva u Rusiji odlučio je predstaviti ovaj nogometni spektakl na jedinstven način.

Naime, stvoren je animirani video u trajanju od 60 sekundi koji slavi najveće trenutke iz povijesti nogometa kroz poprilično originalnu tehniku – tapiserije:

Tapiserije su oduvijek bile način da se zabilježi povijest, a osim toga vrlo su popularne u Rusiji.

Za snimanje uratka angažiran je kreativni dvojac, Xander Hart i Edward Usher, koji se želio fokusirati na kulturni značaj Svjetskog kupa, a ne samo isključivo na nogomet.

„The Tapestry“ u režiji Nicosa Liveseyja je montaža ikonskih trenutaka s turnira: od trofeja Bobbyja Moorea 1966. do islandskog Viking Clap-a. Također sadrži lica nogometnih talenata kao što su Lionel Messi, Harry Kane i Christiano Ronaldo.

Film je prvi animirao Blinkink prije nego što je svaka slika poslana u jedan studio za vezenje u London kako bi se povezala u fizički okvir. Izrađena je više od 600 tapiserija i korišteno je više od  227.000 metara konca za stvaranje video spota.

Vizualni stil i glazba imaju snažnu rusku pozadinu – od slika koje podsjećaju na propagandu umjetnost sovjetske ere do soundtracka Ochi Cheryne – tradicionalne ruske narodne pjesme koju je pjevao Sir John Tomlinson uz pratnju orkestra.

Dvojac je izjavio kako im je želja bila stvoriti nešto jedinstveno, nešto što bi trajalo i što bi mogli staviti u muzej.

Inače, to nije prva tapiserija korištena za oglašavanje. Tako je Turistička zajednica Irske izradila prošle godine 77 metara dugu tapiseriju za kultnu seriju „Game of Thrones“.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram