Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2018

Dosta vam je super herojskih blockbustera? Pogledajte ovih 5 poučnih filmova

Uskoro nam počinje ljetna filmska sezona. Dok se većina ovih filmova ne bavi posebno poduzetništvom, svaki ističe važnu lekciju ili temu iz leadershipa.

 

  1. Eight Grade

Možda vas sjećanja na osmi razred ispunjavaju nelagodom ili bude nostalgiju za mladošću, no nema sumnje da to razdoblje obiluje važnim životnim lekcijama.

Redatelj Bo Burnham je ulovio neke od tih emocija u svom novom filmu. Elsie Fisher glumi Kaylu, 13- godišnjakinju koja daje savjete o izgradnji samopouzdanja svojim malobrojnim sljedbenicima na društvenim mrežama, dok se istodobno i sama bori s tim problemom. Važan zaključak ovog filma je da smo često preoštri prema sebi, bez obzira na to koliko nam je godina.

 

https://instagram.com/p/BfdOMA8HH5-/?utm_source=ig_embed

  1. The Hustle

Anne Hathaway i Rebel Wilson glume u remake-u Dirty Rotten Scoundrels (1988) koji se bavi dvjema prevaranticama koje sudjeluju natjecanju „gubitnik napušta grad“. Najavljeno je nekoliko detalja u vezi filma koji je pun kreativnih načina za rješavanje konkurencije na radnom mjestu. Primite na znanje da ovim putem ne preporučujemo prijevare ili ilegalne aktivnosti.

 

  1. The Gospel According to Andre

Redateljica Kate Novack u ovom nadolazećem dokumentarcu daje gledateljima intimni portret modne ikone, Andre Leon Talleya. Novack prati Talleyov život, počevši od djetinjstva u Sjevernoj Karolini, pa do New Yorka i karijere mentora Vogue-a, Diana Vreeland. Talley navodi slučajeve rasizma i homofobije s kojima se suočavao tijekom života i kako je nadvladao te izazove postavši ikona u modnom svijetu.

 

  1. Ocean's 8

Što vam je potrebno da biste postigli svoje ciljeve? Snažan tim koji vas je voljan podržati. To je zadnji zaključak najnovijeg filma u Oceanovoj franšizi koja inače tretira zločin kao neku vrstu cilja u karijeri. Debbie Ocean, koju glumi Sandra Bullock, dok služi uvjetnu zbog svog lošeg ponašanja, sastavlja tim kako bi izvela najveću pljačku svog života – pljačku glumice na Met Gala eventu.

  1. Won't You Be My Neighbor

Novi dokumentarac Morgana Nevilla slavi ostavštinu Freda Rogersa, televizijskog producenta, redatelja i kreatora „Mister Rogers' Neighborhood-a.“ Tijekom karijere od 30 godina, Rogers je postao istinska televizijska legenda. Rogers, koji je umro 2003. godine u dobi od 74 godine, nije se bojao prikazivati teške teme na svom programu. Obrađivao je razvod, rat i smrt. Emisija ove godine slavi 50. obljetnicu, no lekcije koje Rogers dijeli su bezvremenske.

 

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram