Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2018

Shift konferencija predstavlja novitete koji će vladati svijetom tehnologije u skorijoj budućnosti

Još je svega nekoliko dana do Shift konferencije, najvećeg regionalnog developer okupljanja

Sedma po redu SHIFT konferencija će u dva dana, 31. svibnja te 1. lipnja na jednom mjestu okupiti renomirane IT stručnjake te mlade entuzijaste iz svih dijelova svijeta, a svoj dolazak su potvrdili i neki od najvećih svjetskih stručnjaka.

 

 

Na konferenciji će biti kreator PHP-a Rasmus Lerforf te kreator CSS-a Hakon Wium Lie

Iskoristite priliku poslušati neke od najpoznatijih stručnjaka i inovatora u svijetu tehnologije, među kojima i Rasmusa Lerdorfa. Rasmus Lerdorf je danski programer, a  zadužio je svijet po tome što je kreirao  PHP (Personal Home Page) - skriptni jezik kojim se koristi 82% web stranica na svijetu. Posjeduje bogato iskustvo u polju kodiranja, a kao jedan od govornika na Shift Developer konferenciji otkrit će tajne i detalje o budućnosti PHP-a i razvoja weba, te izazovima razvoja Open Sourcea. Zanimljiv podatak je svakako da je upravo PHP bio inspiracija za pokretanje hrvatskog starup-a Codeanywhere, koji se, kada je osnovan 2009. godine, čak i zvao PHPanywhere.

Među brojnim predavačima koji će krajem svibnja i početkom lipnja gostovati u Splitu na Shift konferenciji, posebno se ističe ime Håkona Wiuma Liea. U svijetu je najpoznatiji kao kreator CSS-a, dugo godina radio je u Operi te je jedan od osnivača Piratske stranke u Norveškoj, a svakako je zanimljiva i činjenica da ga je MIT Technology Review 90-ih proglasio jednim od Top 100 inovatora. Håkon će na splitskoj pozornici  govoriti o tome kako gleda na budućnost tehnologije – otkrit će smatra li kao dio znanstvenika da AI i roboti predstavljaju prijetnju za čovječanstvo ili će nam razvoj tehnologije pomoći da u budućnosti živimo bolje.

 

 

Jedno od najiščekivanijih predavanja je svakako i ono Matea Atamela, Senio Developer Advocate-a u Google-u

Veliko zanimanje pobudit će svakako i predavanje Matea Atamela koji je Senior Developer Advocate u Google-u. Naime, na nedavno održanoj Googleovoj konferenciji I/O 2018 predstavljeno je nekoliko noviteta, no najveću pozornost izazvao je napredak virtualnog pomoćnika – Google Assistanta. Mali virtualni asistent iz Google-a je evoluirao, a neke od novih funkcija sigurno će oduševiti korisnike diljem svijeta. Google Assistant naučio je obavljati telefonske pozive, a želja Googleovog tima je dosegnuti razinu napretka da osoba s kojom razgovara ne shvati da zapravo razgovara s uređajem. Upravo će posjetitelji Shift konferencije imati priliku poslušati kako Google Assistant u neke rečenice čak ubacuje i ljudima svojstvene "mhmmm" i slične poštapalice, u namjeri da zvuči baš kao čovjek.

 

 

GDJE I KADA

O ovim, a i srodnim temama imat ćete priliku slušati na SHIFT KONFERENCIJI, koja se održava 31. svibnja i 1. lipnja, prostoru splitskog HNK. Shift konferencija pretvorit će splitski HNK u jedinstveno mjesto za razmjenu znanja i iskustava. Ovogodišnji program konferencije odvijat će se na svim razinama HNK paralelno. Sve ih je naravno, nemoguće stići, no širina ponude upravo je jedna od vodećih prednosti Shifta. Ulaznice za konferenciju  dostupne su na www.shiftconf.co. Organizatori zadovoljno objavljuju da karata u slobodnoj prodaji ima još jako malo, pa svi oni čija će destinacija krajem svibnja biti Split trebaju požuriti kao bi osigurali svoje mjesto u publici.

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici https://shiftconf.co

SHIFT novosti, detaljniju agendu i teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj konferenciji, moguće je pratiti i putem službenog Facebook/ Instagram/ Twitter profila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram