Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2018

"To do Sport Event" okuplja vodeće stručnjake iz sport-event industrije u Jugoistočnoj Europi

To Do Sport Event Conference prva je specijalizirana sport-event konferencija u regiji, koja će se 1. i 2. lipnja održati na Građevinskom fakultetu u Osijeku, a okupit će vodeće stručnjake iz sporta i event industrije. Glavne teme o kojima će se raspravljati vezane su uz privlačenje i organiziranje velikih sportskih događaja i iskorištavanje njihovog turističkog potencijala.

Kroz dva dana na edukativnim panelima i radionicama sudionici će imati priliku ostvariti izuzetan networking, steći nova znanja i iskustvo te se povezati s najuspješnijim licima domaće sport-event scene koji će iz vlastitog iskustva prezentirati neke od najvećih sportskih događaja te najaviti trendove u ovom, sve brže rastućem području.

Ironman, Tour Of Croatia, Europske sveučilišne igre, Beach Volleyball Major Series, samo su neki od sportskih događaja koji će biti prezentirani kao primjeri dobre prakse privlačenja turista i iskorištavanja punog medijskog i sponzorskog potencijala.

Na panelu o Biciklizmu kao ekonomskom, turističkom i socijalnom pokretaču svoja razmišljanja iznijet će ministar turizma Gari Cappelli i Vladimir Miholjević, direktor utrke Tour of Croatia koja značajno doprinosi promociji Hrvatske u cijelom svijetu. O tome što sponzori očekuju od evenata, posjetitelji će imati priliku čuti mišljenje i iskustva Lordana Kondića, direktora marketinga Vipneta te Ivana Šuvara, direktora marketinga Zagrebačke pivovare, te ostalih predavača koji će posjetiteljima pružiti punu sliku kompleksnosti sponzoriranja događaja.

Joe Bašić (Ultra/Poreč Beach Major), Damir Đurović (Reboot InfoGamer) te Marko Žunić (Europske sveučilišne igre) neki su od govornika na panelu Kako (ne)uspješno organizirati globalni događaj.

Konferencija će ujedno biti prilika za povezivanje predstavnika turističkih zajednica i promotora turističkih destinacija s organizatorima najvećih sportskih događaja u regiji u svrhu privlačenja takvih događaja koji mogu generirati veliki interes kod gostiju prvenstveno u razdobljima predsezone i postsezone.

Jedan od organiztora, Luka Maćešić, istaknuo je sljedeće: 'Uz program koji već godinama držimo na visokoj razini i iz godinu u godinu sve više ljudi dovodimo u Osijek bilo nam je iznimno važno da organiziramo i konferenciju, kojom bismo istaknuli važnost događaja poput Pannoniana za turistički razvoj regija. Mislimo da je vrlo važno raditi na razvijanju turističkih potencijala kroz sport kao trenutno vrlo propulzivne turističke grane te se nadamo da ćemo ova konferencija biti samo pokretač pozitivnih promjena.'

Iskorištavanje punog potencijala evenata u svrhu promidžbe i stvaranja pozitivne vrijednosti često koriste sponzori koji će se na konferenciji upoznati s detaljima marketinških i medijskih kampanja na primjerima sportskih događaja u regiji, ali i načinima na koje se iz istih mogu generirati dodatne vrijednosti za brendove i tvrtke koje zastupaju. Konferenciju prati bogati sportski i zabavni program Pannonian Challengea, vodećeg extreme sport natjecanja u regiji, u sklopu kojeg se konferencija održava.

Cijena kotizacije je 300 kuna (+PDV), za studente iznos je 50% jeftiniji, a sav prihod prikupljen od kotizacija udruga Pannonian odlučila je donirati Centru za pružanje usluga u zajednici ‘’Klasje’’ kako bi se financiralo sudjelovanje djece u sportskim programima kroz sportske klubove grada Osijeka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram