Zatvori
Dorijan Palić
07/03/2018

Pogledajte jednostavan i moćan marketing McDonald's-a!

Jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, McDonald’s je po tko zna koji put pokazao važnosti branding-a i majstorske vještine u oglašavanju. U Kanadi su pokrenuli kampanju koja se do sada pokazala jako uspješna koristeći billboard-e i jednostavnost.

U kampanji se koriste već viđene stvari, McDonald’s-ova crvena boja u kombinaciji s logotipom. Međutim, odlučili su iskoristiti njihove ‘zlatne lukove’ uz jasnu poruku ‘Follow the Arches’ kako bi vozačima upali u oko i dali im najjednostavnije upute do prvog restorana.

Minimalizam je sve samo ne jednostavan upravo zato što ste ograničeni samo s nekoliko ključnih elemenata koje čovjeku moraju odmah zapeti za oko.

Trenutno je kampanja u Kanadi, odnosno Torontu i okolici te su iskorištena samo četiri billboard-a (tri statična i jedan digitalni). Međutim, tako je sve dobro osmišljeno i dizajnirano da vjerujem da će uskoro diljem svijeta nedovoljno iskorišteni i pomalo zaboravljeni prostor za oglašavanje  podići na novi level i pretvoriti to u nešto unikatno.

Zlatno pravilo koje nikako da ljudi na ovim prostorima shvate, manje je više! Mnogi misle kako manje elemenata znači i manje posla, ali i nije baš tako… Minimalizam je sve samo ne jednostavan upravo zato što ste ograničeni samo s nekoliko ključnih elemenata koje čovjeku moraju odmah zapeti za oko.

Istaknuti bitno - sadržaj, a maknuti nepotrebne stvari koje nam skreću pažnju od onoga po što smo došli - informacije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram