Zatvori
PoslovniPuls
16/07/2020

Johnnie Walker od sljedeće godine u papirnim bocama

Mnoge kompanije koje prodaju svoju robu u ambalaži traže razne načine da predstave svoje proizvode kako bi pokazali njihovu posvećenost održivosti, brendovi targetiraju samu ambalažu. Uglavnom je to prestanak korištenja plastike, povećano korištenje recikliranih materijala u ambalaži ili stvaranje kompostnih posuda.

Da bi Johnnie Walker išao u korak s ovim trendom, kompanija alkoholnih pića Diageo je predstavila novo partnerstvo s kompanijom Pilot Lite, a cilj im je da dizajniraju održive ambalaže za njihove proizvode. Specijalnost nove kompanije Pulpex Limitet bit će eko boce napravljene bez korištenja plastike.

Johnnie Walker će biti prvi proizvod koji će Diageo prodavati u novim papirnim bocama, a na police stiže tek sljedeće godine. Pulpex Limited je osnivač partnerskog konzorcija koji čine vodeće kompanije u širokoj potrošnji robe. Unilever i PepsiCo su dio tog konzorcija te se očekuje da i oni svoje proizvode počnu prodavati u održivoj ambalaži.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram