Zatvori
Poslovni Puls
13/04/2019

Evo kako bi trebao izgledati ured 21. stoljeća

Dizajneri Barber i Osgerby, Konstantin Grcic i Sevil Peach na izložbi namještaja brenda Vitra istražuju kako bi danas ured trebao izgledati.

WORK, koji je predstavljen na sajmu uredskog namještaja Orgatec u Kölnu, ima tri izmišljena ureda koja prikazuju raznolikost današnjih radnih mjesta.

Što sve ured ima?

Uredi uključuju co-working prostor za digitalne nomade, fleksibilnost ureda koji može preobraziti preko noći i sjedište koje se usredotočuje na dobrobit čovjeka kao i na samu produktivnost.

Iz Vitre misle kako bi se ured 21. stoljeća neprestano trebao mijenjati i sve se više spajati s javnim prostorom. Također su zaključili da je u takvom okruženju tradicionalni stol postao suvišan - radnik može jednako lako raditi i na kauču.

"Gdje god se nalazili vidimo ljude koji rade - u hotelima, zračnim lukama, kafićima, na plaži, u vlaku... Ovim razvojem pokušavamo sve više pretvarati javni prostor u produktivni radni prostor.", objasnila je Nora Fehlbaum, izvršna direktorica Vitre.

Ovakav oblik ureda se lako može preobraziti od tipičnog ureda do prostora za događaje i obrnuto. Također se može vratiti točno onako kako je bilo prije nego što se tvrtka uselila, uz minimalno troškova i truda.

Uredi su Dizajnirani tako da odgovaraju agilnim mladim tvrtkama koje se neprestano razvijaju i ne moraju biti vezane za trajne strukture.

Fotografije: Eduardo Perez

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram