Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2019

Mastercard uklonio ime iz svog logotipa

Pentagram je uklonio ime Mastercarda iz njihovog logotipa, što znači da će tvrtka za izdavanje kreditnih kartica sada koristiti samo crvene i žute kružnice koje se križaju kao svoj logo na karticama, na fizičkim i digitalnim mjestima plaćanja.

Logotip prepoznatljivih krugova koji se preklapaju ostat će isti, ali naziv slova tvrtke FF Mark s manjim brojem slova ispod simbola više se neće koristiti.

Suptilni dizajn koji je Pentagram najavio na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, slijedi Mastercardov rekonstrukciju prije dvije godine.

Pentagramovo ažuriranje za 2016. godinu za marku bilo je Mastercardovih prvih dvadeset godina. U to je vrijeme studio zamijenio pruge u preklapajućim dijelovima krugova i napisao ime tvrtke ispod logotipa, a ne preko njega.

Najavljujući promjenu logotipa bez riječi na svojoj Facebook stranici, iz Mastercard su rekli: "Obično ne volimo odbacivanje imena, ali mislimo da možemo napraviti takav korak..."

Mastercard se nada da će redizajn bolje predstavljati tvrtku na globalnoj razini i da će se lako implementirati preko digitalnih platformi.

"Kako se potrošački i trgovački svijet nastavlja razvijati, Mastercardov simbol predstavlja Mastercard bolje nego što bi jedna riječ ikada mogla, a fleksibilni moderni dizajn omogućit će da besprijekorno radi u digitalnom obliku."

No nije samo Mastercard u skorije vrijeme napravio ovakav korak. Tinder je još jedan korporativni brand koji je maknuo svoje ime iz logotipa. Aplikacija za upoznavanje preselila se u nešto oštriju verziju plamena koji je prethodno stajao za točku iznad "i".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram