Zatvori
PoslovniPuls
23/07/2020

Apple najavio uklanjanje ugljika iz poslovanja do 2030.

Apple je priopćio kako u sljedećem desetljeću planira ukloniti emisiju ugljika iz cijelog svog poslovanja.

Tvorac iPhonea potvrdio je kako su njihovi uredi i podatkovni centri već slobodni od ugljika te da će svoje djelovanje potruditi proširiti i na svoje dobavljače.

Apple je izjavio da 75% cilja želi postići smanjenjem emisija ugljika, a preostalih 25% uklanjanjem ugljika ili offset projektima poput sadnje drveća i obnove staništa.

U Appleu 74% ukupnih emisija ugljika nastaje proizvodnjom proizvoda. Najavili su donaciju od 100 milijuna $ Zelenom fondu SAD-Kina kako bi osigurali kapitalna ulaganja dobavljača u projekte energetske učinkovitosti. Tvrtka u suradnji s dobavljačima radi i na smanjenju emisija koristeći reciklirane materijale. Tako primjerice za proizvodnju Taptic Enginea u iPhoneu koriste reciklirane rijetke zemne elemente.

Appleova strategija uklanjanja ugljika bazirana na prirodi u suprotnosti je s drugim tvrtkama kao što je Microsoft, koja je ranije ove godine rekla da će u narednih četiri godine uložiti milijardu dolara u inženjerski utemeljenu tehnologiju uklanjanja ugljika.

 

Sadržaj preuzet s Reuters

Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram