Zatvori
PoslovniPuls
17/01/2022

Električne punionice uskoro bi mogle biti profitabilnije od benzinskih postaja

Multinacionalna naftna kompanija BP objavila je gotovo nevjerojatne projekcije. Naime, iz BP-a tvrde kako se njihove punionice za električne automobile bliže razini profitabilnosti koja nadmašuje onu generiranu na "klasičnim" benzinskim postajama koje poslužuju vlasnike automobila s motorima na unutarnje izgaranje.

"Ako razmišljamo o spremniku goriva nasuprot jednom brzom punjenju - onda smo se približili trenutku kada će poslovni fundamentali brzog punjenja biti bolji od onih fosilnog goriva", izjavila je šefica BP-ovog odjela za kupce i proizvode, Emma Delaney u razgovoru za Reuters.

BP posjeduje vlastitu mrežu električnih punionica u Velikoj Britaniji s više od 11.000 javnih i komercijalnih brzih punionica snage do 150kW.

BP Pulse kao poslovni segment trebao bi dostići profitabilnost već 2025. godine, objavili su iz BP-a, a do 2030. godine ova naftna kompanija sa sjedištem u Londonu planira aktivirati ukupno 70.000 električnih punionica.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram