Zatvori
PoslovniPuls
03/12/2021

Porsche Ventures uložio u ambiciozni energetski startup 1KOMMA5°

Porscheova ulagačka kompanija Porsche Ventures uložila je nepoznati iznos u njemački energetski startup 1KOMMA5°.

Ovaj startup sa sjedištem u Hamburgu ima za cilj proširiti ugljično neutralno energetsko tržište i tehnologiju klimatizacije u privatnim kućanstvima na održiv i decentraliziran način, ubrzavajući prijelaz na niskougljičnu i ugljično neutralnu energiju, objavljeno je.

Način na koji 1KOMMA5° posluje je stjecanje dionica u vodećim elektroinstalacijskim tvrtkama diljem Europe s fokusom na obnovljive izvore energije (solarna samodostatnost, toplinske pumpe, skladištenje energije), podržavajući ih u digitalizaciji i centralizaciji administrativnih zadataka, kao i kroz kapital za proširenje. Istodobno se razvijaju koncepti umrežavanja kako bi instalirani uređaji bili dostupni za buduće energetske usluge kroz vlasničke aplikacije i sučelja – na primjer, pametne tarife električne energije i koncepte virtualnih elektrana.

Ovom investicijom Porsche širi svoj udio u tvrtkama izvan osnovne djelatnosti i ističe svoje ambicije održivosti, objavljeno je.

"Tema pametnih gradova je uzbudljivo polje aktivnosti za Porsche. Ovdje prvenstveno radimo na umreženom, učinkovitom i održivom gradu", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche AG. "Kako možemo dodatno poboljšati kvalitetu života u urbanim sredinama? I to ne samo na četiri kotača, već i s opsežnijom premium ponudom. U tom smislu, 1KOMMA5° savršeno se uklapa u našu strategiju ulaganja."

"Naš je cilj dodatno proširiti raspon održive mobilnosti. Na taj način proširujemo naše granice i namjerno se bavimo cjelokupnim lancem vrijednosti za naše kupce: od održive proizvodnje i skladištenja energije do pametnog umrežavanja i bezugljične tranzicije", kaže Patrick Huke, izvršni direktor Porsche Venturesa za Europu i Izrael.

"U iduće dvije godine želimo uložiti 100 milijuna eura i postati sveobuhvatan one-stop-shop za klimatski neutralnu građevinsku tehnologiju", kaže Philipp Schröder, suosnivač i izvršni direktor tvrtke 1KOMMA5°. Startup će otvoriti i fizičke izložbene salone u najvećim njemačkim gradovima kako bi široj publici predstavili ideje ugljično-neutralnog doma i ureda.

Saloni, po uzoru na Apple, planiraju se u Binnenalsteru, Hamburgu i Lingenu an der Emsu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram