Zatvori
Pas
PoslovniPuls
21/08/2020

Međunarodna zračna luka u Dubaiju obučava pse da nanjuše koronavirus

Međunarodna zračna luka Dubai prva je u svijetu koja ima K-9 jedinicu. Jedinica je osposobljena za otkrivanje koronavirusa pomoću pasa koji su posljednjih tjedana napravili više od 400 testova. Točnost testova iznosi 91%, objavio je Fox News.

Najprometnije zračno čvorište na svijetu za međunarodna putovanja opremljeno je je K-9 jedinicom za brzo otkrivanje koronavirusa. Sve osobe pri ulasku u Ujedinjene Arapske Emirate moraju biti negativne na virus te obaviti testiranje prije odlaska iz zemlje.

Gulf News izvijestio je da je jedinica K-9 u Dubaiju provela 400 testova tijekom posljednja tri tjedna, uz ukupnu točnost od 91%. Putnici koji su potencijalno zaraženi, u zračnoj luci ulaze u posebno područje za testiranje kako bi dali uzorak mirisa pazuha, prenosi TravelPulse. Nakon toga psi njuše uzorke, a za otkrivanje virusa treba im svega nekoliko minuta.

Ako pas ukaže na moguću prisutnost covida-19, putnika se upućuje na bris nosa.

 

Izvor: Big News Network

Foto: Unsplash

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram