Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2018

Medicinski kanabis legaliziran i u Južnoj Koreji!

Medicinski kanabis je došao i u Južnu Koreju koja je tako postala prva država u Istočnoj Aziji koja ga je legalizirala.

Ovo je još jedan važan korak u globalnoj medicinskoj industriji i potencijalna prekretnica u načinu na koji se današnji lijekovi percipiraju, čak i u državama s tradicionalno konzervativnim vrijednostima.

Medicinski kanabis će i dalje biti dosta ograničen, ali sama izmjena zakona od strane vlade Južne Koreje je veliki korak u državi za koju su mnogi vjerovali da će posljednji odobriti bilo kakvu upotrebu kanabisa, čak i bez THC-a.

Kako bi mogli doći do medicinskog kanabisa, pacijenti će morati biti prijavljeni u Korejskom medicinskom centru za rijetke bolesti, vladino tijelo osnovano radi lakšeg pristupa pacijentima kojima su potrebni neki od rijetkih lijekova iz kojeg tvrde da će svaku prijavu za korištenje kanabisa pomno proučiti.

Medicinski kanabis je prvi put u Aziji bio legaliziran u Izraelu, a brojne druge države poput Tajlanda i Malezije se bore s izmjenama zakona kako bi se što prije pridruže.

Zanimljivo je napomenuti kako se preprodaja kanabisa ili posjedovanje više od 200 grama u Maleziji kažnjava smrću, dok je za posjedovanje 50 grama kanabisa predviđena kazna od gotovo 10 godina zatvora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram