Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2017

Kinezi direktnim letovima povezana s 43 države "Pojasa i puta"

Kina je sada direktnim letovima povezana s 43 države Pojasa i puta, budući da su domaće zrakoplovne kompanije otvorile nove linije prema tim državama, u utorak su izjavili iz Kineske administracije za civilno zrakoplovstvo (CAAC)...

Svaki tjedan oko 4.200 direktnih letova povezuje Kinu s državama Pojasa i puta, sudeći prema službeniku CAAC-a Wangu Changyiju.

Do kraja 2016. Kina je potpisala ugovore o zračnim uslugama s vladama u 120 država i regija, od čega države diljem Pojasa i puta čine više od pola tog broja.

U prva četiri mjeseca 2017. zračni prometa prema državama diljem Pojasa i puta iznosio je 47,1 posto od ukupnog međunarodnog zračnog prometa Kine, što označava rast s 39,8 posto u 2015., rekao je Wang.

Poboljšavanje zračne povezanosti dolazi usred napretka inicijative Pojas i put, velikog plana kojeg je Kina predložila 2013. godine za spajanje Azije s Europom i Afrikom duž, i van, drvenih ruta Puta svile putem trgovinske i infrastrukturne mreže bez premca.

Dvodnevni forum svjetskih vođa završio je u ponedjeljak s obećanjima i velikim nadama, uključujući potpisivanje niza sporazuma o suradnji kojima se planira oživiti Put svile, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram