Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2017

Uspostavljena teretna željeznička linija između Kine i Londona

Prvi teretni vlak koji prometuje iz Velike Britanjije natrag u Kinu je stigao na odredište u istočnom kineskom gradu Yiwu u subotu uvečer nakon 19 dana putovanja, prema Kineskoj željezničkoj korporaciji...

Međukontinentalni teretni vlak, napunjen sa 32 kontejnera, uglavnom prevozeći proizvode za majke i bezalkoholna pića, je otišao iz Londona 10. travnja. Proputovavši više od 12 000 kilometara, prošao je kroz sedam zemalja prije nego što je stigao u kineski proizvodni i trgovinski centar gdje se proizvodi roba male veličine poput kućanskih potrepština, odjeće i suvenira.

London je 15. grad u Europi koji je uspostavio uslugu teretnih vlakova između Kine i Europe. Prvi kineski teretni vlak je stigao u London u siječnju.

Usluga teretnih vlakova između Kine i Velike Britanije predstavlja siguran i učinkovit trgovinski put kopnom, te jača bilateralne trgovinske veze i dobro služi od Kine predloženoj inicijativi Pojas i put, sudeći prema Kineskoj željezničkoj korporaciji.

Kina sada ima uslugu ekspresnih teretnih vlakova prema 28 europskih gradova. Od ožujka 2011., ostvareno je 3 500 putovanja. Brojka bi trebala porasti na 5 000 do 2020, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram