Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2017

Kineski veliki putnički zrakoplov C919 još jedan korak bliže prvom letu

Neimenovani izvori su u subotu rekli kako je prvi veliki putnički zrakoplov projektiran i izgrađen u Kini - C919, prošao je važnu tehničku procjenu te je sve bliži svom prvom letu...

Odbor za procjenu, koji se sastoji 63 stručnjaka za zrakoplovstvo iz cijele Kine, složio se kako je C919 tehnički spreman za svoj prvi let, kako je u svom priopćenju objavio proizovđač zrakoplova sa sjedništem u Šangaju Comercial Aircraft Corp. of China (COMAC).

U priopćenju stoji kako su stručnjaci radili u sedam timova za procjenu dizajna, strukture i izvedbe zrakopolva u sklopu laboratorijskih testiranja u avionu za vrijeme sporije vožnje po pisti prije uzlijetanja odnosno nakon slijetanja.

Odbor je dokazao kako je C919 tehnički sposoban za let, no on je i dalje predmet testova elektromagnetske kompatibilnosti i vožnje prije uzlijetanja i nakon slijetanja prije negoli dobije konačnu dozvolu za let.

Mlažnjak je izagrađen 2015. te je COMAC dovršio instalaciju sustava, kao i glavna ispitivanja statičkih stavki i integracijskog sustava prije same tehničke procjene.

C919 ima više od 150 sjedećih mjesta i standardni raspon leta od 4 075 kilometara, a očekuje se kako će se za svoje mjesto na nebu natjecati s nadograđenim Airbusom 320 i novom generacijom Boeinga 737, koji trenutno dominiraju na tržištu.

Do kraja 2016. ukupno je 21 kupac naručio više od 500 zrakoplova C919, a COMAC očekuje da će prodati najmanje 2 000 jedinica.

Podsjećamo kako je prvi kineski regionalni komercijalni zrakoplov ARJ21 svoj komercijalni rad započeo u lipnju 2016, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram