Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2017

Uskoro prvi test kineskog konkurenta Airbusu i Boeingu

C919 razvila je Zrakoplovna industrijska korporacija Kine (COMAC). To je prvi veliki putnički avion proizveden u Kini na temelju najnovijih međunarodnih standarda u zrakoplovstvu....

Sve su oči uperene u C919 otkad je njegova izrada započela 2008. godine. Priopćeno je da je od kraja prošle godine primljeno već 570 narudžbi od 21 strane i domaće mušterije.

Prvi let C919 održat će se u prvoj polovici 2017. godine.

Prvi primjerak C919 završen je 2. studenog, 2015. u Šangaju. Od tada se je avion podvrgnut nizu testiranja kako bi ga se pripremilo za prvi let, izjavio je Wu Guanghui, glavni dizajner C919 i zamjenik glavnog direktora COMAC-a.

Međutim, još uvijek nije određen točan datum prvog leta C919. "Mogu samo reći da je C919 došao u fazu pripreme za prvi let. No, još je uvijek potrebno puno testiranja, što uključuje testove u hitnim situacijama. Prije prvog leta održat će se sastanak na kojem se će bit napravljena revizija svih testova," rekao je Wu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram