SAD više nije najveći trgovinski partner Njemačkoj s obzirom da je u 2016. po prvi puta to postala Kina, sudeći prema podacima koje je prikupila Udruga njemačkih gospodarskih i industrijskih komora (DIHK)…

Sjedinjene Američke Države prošle godine su zauzele treće mjesto na listi najvećih trgovačkih partnera jednoj od najprosperitetnijih europskih država. Prema podacima iz DIHK-a, na drugom mjestu odnosno između Kine i SAD-a, smjestila se Francuska.

Čelni čovjek DIHK-a za vanjsku trgovinu Volker Treier istaknuo je, što je prenio i portal chinanews.com, kako je obujam izvoza iz Kine u Njemačku ubrzano rastao u drugoj polovici prošle godine.

Ukupan obujam vanjske trgovine između Kine i Njemačke dosegnuo je prošle godine 999,1 milijardu yuana (oko 145,3 milijarde američkih dolara), što je rast od 2,6 posto na godišnjoj razini, sudeći prema statistikama koje je objavila kineska Državna carinska uprava.

Podsjećamo kako je Kina, prije negoli je postala najveći trgovinski partner Njemačkoj, za tu zemlju bila najveće azijsko tržište, prenosi CRI.