Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2017

Belje se pohvalilo dobrim izvoznim rezultatima ABC svježeg sira

Za ABC svježi krem sir iz Belja, jedan od najpoznatijih i najprodavanijih hrvatskih mliječnih proizvoda, godina iza nas je bila rekordna izvozna godina...

U 2016. godini ABC sir je zabilježio rast ukupne prodaje od 10%, a izvoz je rastao za više od 20%. ABC svježi krem sir može se pronaći u više od 20 zemalja, a najveći izvoz je na tržište Bosne i Hercegovine, slijede Srbija, Slovenija i arapske zemlje.

„Prodaja na domaćem tržištu i dalje raste, no ona na inozemnim tržištima značajno je porasla. U 2016. godini izašli smo na nekoliko novih tržišta među kojima je Austrija. Od ukupne prodaje ABC svježeg krem sira u 2016. godini čak 54% je izvezeno. U planu za 2017. je daljnje širenje na arapska i dalekoistočna tržišta te još bolje pozicioniranje i povećanje tržišnog udjela u zemljama koje su već prepoznale kvalitetu ABC svježeg krem sira.“ izjavio je Davor Bošnjaković, direktor društva Belje d.d.

Osim jednostavne recepture koju čine samo tri prirodna sastojka, mlijeko, vrhnje i malo morske soli, izvoznom uspjehu ABC sira pridonijeli su i sljedivost proizvodnje i dug rok trajanja proizvoda. Upravo sljedivost proizvodnje i najkvalitetnije mlijeko s vlastitih farmi Belja omogućavaju kontinuiranu i prepoznatljivu kvalitetu cijele linije ABC sireva.

Međunarodnom uspjehu također su doprinijele brojne nagrade i priznanja. Posebno se ističu visoko treće mjesto za ABC sir s vlascem na World Championship Cheese Contestu u Sjedinjenim Američkim Državama i prestižna nagrada Crystal Taste Award za 2016. godinu koju je ABC svježem krem siru classic dodijelio Međunarodni Institut za okus i kvalitetu (iTQi) iz Bruxellesa. Svrstao ga je time u birano društvo svjetski priznatih i najkvalitetnijih prehrambenih brendova koji su prošli vrlo strogu selekciju kuhara i sommeliera iz najboljih svjetskih restorana ujedinjenih u Međunarodni institut za okus i kvalitetu (iTQi), navodi se u priopćenju iz Belja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram