Zatvori
Poslovni Puls
26/12/2016

Nakon 28 godina pregovora počinje izgradnja mosta koji će povezati Rusiju i Kinu

Nakon 28 godina pregovora između Kine i Rusije, napokon su počeli radovi na modernom mostu preko kojeg prelazi autocesta i koji će, jednom kada bude gotov, povezivati Kinu i Rusiju preko rijeke Heilongjiang. Radi se inače o prvom mostu između dviju zemalja...

Ukupan raspon će mu biti 1 283 metra te će spajati kineski Heihe i ruski Blagoveščensk.

"Most je važna međunarodna poveznica te je dio gospodarskog koridora Kina-Mongolija-Rusija te će ojačati suradnju između dviju susjednih regija," istaknuo je Qin Enting, šef partijskog ogranka u Heiheu.

Ukupan iznos koji će biti utrošen za gradnju iznosit će 2,5 milijardi yuana (oko 360 milijuna američkih dolara) te bi on u promet trebao biti pušten u listopadu 2019.

Očekuje se da će godišnji priljev putnika doseći oko 1,5 milijuna do 2020., što će biti dvostruko više od aktualnih brojki. Volumen cargo razmjene u istom razdoblju trebao bi doseći tri milijuna tona što je u odnosu na današnje brojke čak deset puta više, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram