Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2016

Kina traži novu monetarnu politiku u 2017. godini

S novom monetarnom politikom, Kina ima za cilj kontrolirati rast imovinskih balona i financijskog rizika u 2017., istodobno osiguravajući stabilan i zdrav rast gospodarstva, rekli su znanstvenici i mediji...

Nova montetarna politika upada u oko, citirao je Bloomberg riječi Zhoua Haoa, ekonomista iz banke Commerzbank AG u Singapuru.

Pokazuje kako su "kineske vlasti ozbiljno zabrinute oko imovinskih balona," rekao je Zhou.

"Stav pokazuje kako vlada pokušava pronaći prikladan sklad između stabilizacije rasta i kontrole imovinskih balona," rekao je Hong Hao, glavni kineski strateg u tvrtki BOCOM International.

"Monetarna politika biti će održana mudrom i neutralnom, te će se prilagoditi novim promjenama u opskrbi novcem, kao i težiti glatkom prijenosu kanala monetarne politike, te unaprijediti mehanizam za održavanje likvidnosti načelno stabilnom," stoji u izjavi koju je u petak objavila kineska vlada.

Izjava je objavljena nakon Središnje gospodarske radne konferencije, tijekom koje su se kineski vođe i visoki dužnosnici okupili kako bi zacrtali prioritete za 2017, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram