Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2016

Kina u svijetu na trećem mjestu po broju milijunaša

Tijekom prošle godine globalno bogatstvo doseglo je 256 trilijuna američkih dolara s porastom od 3,5 trilijuna američkih dolara ili 1,4 posto, sudeći prema Global Wealth Report 2016. koji je u utorak objavio Institut za istraživanja Credit Suisse...

S ukupno 1,6 milijuna milijunaša, Kina čini pet posto svih milijunaša u svijetu i devet posto najbogatijih ljudi na svijetu, sudeći prema spomenutom izvješću.

Ona također, prema ovim podacima, zauzima i drugo mjesto po broju osoba ultravisoke neto vrijednosti (UHNW), čija je osobna neto vrijednosti iznad 50 milijuna američkih dolara. Takvih je u Kini tijekom prošle godine bilo 11 000 što je stostruko povećanje u posljednjih 16 godina.

Bogatstvo po odrasloj osobi u Kini je poraslo s 5 670 američkih dolara zabilježenih 2000. na 22 864 dolara ove godine. Osim toga, Kina je treća po bogatstvu kućanstava širom svijeta, odmah nakon SAD-a odnosno Japana.

U izvješću se također navodi i kako je Kina, nakon što je izgubila 680 milijarde dolara zbog prilagodbe cijena vrijednosnica i valute, imala u posljednjih godinu dana 23 trilijuna američkih dolara ukupnog bogatstva što je smanjenje za 2,8 posto, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram