Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2016

REKORDNO: Američki dolar sada vrijedi više od 7 kuna!

Tečaj američkog dolara na najvišoj je razini u proteklih 14 godina u odnosu na ostale konkurentske valute. Postoji mogućnost da se taj trend nastavi nakon što je čelnica američke središnje banke najavila da bi se kamatne stope u najvećem svjetskom gospodarstvu uskoro mogle povećati...

Novi predsjednik Donald Trump najavio je velike poticaje gospodarstvu. Od nižih poreza, restriktivnije trgovinske politike pa do većih ulaganja države u infrastrukturu.

Optimistični pokazatelji mogli bi već sljedećeg mjeseca donijeti rast kamatnih stopa na američkom tržištu, što je pred Kongresom najavila čelnica Federalnih rezervi.

Tečaj dolara tradicionalno je važan i za određivanje cijena nafte. Osim cijena nafte i njezinih derivata, za Hrvatsku je važno hoće li joj zbog rasta dolara rasti vanjski dug.

Zato oni koji svoja potraživanja naplaćuju u dolarima trljaju ruke. Vrijednost dolara premašila je 7 kuna, samo u posljednjih 10 dana porasla je za gotovo 5%, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram