Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2016

Kina otvara svoje zračne luke privatnom kapitalu

Kinesko tržište civilnih zračnih luka je sada u potpunosti dostupno privatom kapitalu jer su nacionalne zrakoplovne vlasti izdale smjernice koje jamče takva prava u nedjelju...

Uprava za civilno zrakoplovstvo Kine prostrla je crveni tepih privatnom kapitalu u svim projektima civilnih zračnih luka koji se planiraju u zemljinom nacrtu za razvoj zračnih luka ili posebnom regionalnom i industrijskom planiranju.

Financiranje za izgradnju i rad civilnih zračnih luka pod javno-privatnim partnerstvom će biti potaknuto kako bi se unaprijedila "kvaliteta usluge i učinkovitost," stoji u smjernicama, koje ciljaju smanjiti broj zračnih luka u državnom vlasništvu.

Privatnom kapitalu je dozvoljeno sudjelovati u izgradnji i radu civilnih zračnih luka i povezanih postrojenja kroz franšize, prijenos poslovanja ili dioničarska prava i povjereno poslovanje.

Privatna ulaganja više ne trebaju dozvolu agencije kako bi financirali terminale, logistiku i skladištenje, usluge na tlu i druge operacije u potpunosti civilnih zračnih luka.

Prema smjernicama, kvalificiranim privatnim i inozemnim ulaganjima sada je dozvoljeno pružanje posredničkih usluga kao što su savjetovanje, dizajniranje i održavanje civilnih zračnih luka.

Zemlja također u potpunosti otvara tržište izgradnje zračnih luka za zrakoplovstvo opće namjene, potičući industriju u usponu za koju se procjenjuje da će dostići tržišnu vrijednost od 150 milijardi juana (oko 22 milijarde američkih dolara) do 2020.

Investicijski izvori za zračne luke opće namjene nisu ograničeni, kao ni uzajamne investicije između zračnih luka opće namjene i drugih tržišnih entiteta, kažu iz Uprave za civilno zrakoplovstvo Kine.

Prema prognozi zrakoplovnog diva iz SAD-a Boeinga, Kina će postati prvo zrakoplovno tržišne na svijetu koje če prestići trilijun američkih dolara vrijednsoti u idućih 20 godina.

Predviđa se da će zemlja zahtijevati 6,810 novih zrakoplova kroz idućih 20 godina, s ukupnom vrijednosti novih zrakoplova koje će dostići 1.025 trilijuna dolara.

Međutim, nedovoljan broj civilnih zračnih luka, naročito kod zrakoplovstva opće namjene, ometa sposobnost Kine u zadovoljavanju potreba rastućeg potrošačkog tržišta, koje potiču rastući prihodi i više potrošnje usluga.

Vjeruje se da će otvaranje vrata privatnom kapitalu olakšati financijski pritisak na vladu i ubrzati izgradnju civilnih zračnih luka, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram