Zatvori
Peking automobili
Foto: Christian Lue / Unsplash
PoslovniPuls
09/07/2024

Peking: Samovozeći automobili uskoro stižu na platforme za narudžbe vožnji

Peking ima konkretne planove za početak uvođenja samovozećih automobila na platformama za narudžbe vožnje, izvijestio je Beijing Daily, pozivajući se na nacrt pravila za regulaciju autonomnih vozila koje je pripremila tamošnja gradska uprava.

Prema nacrtu pravila koji je otvoren za javnu raspravu do 29. srpnja, cilj je pružiti jasan, transparentan i predvidljiv institucionalni okvir za autonomna vozila. Ova pravila predstavljaju važan korak u regulaciji i promociji tehnologije samovozećih automobila, koja se smatraju budućnošću urbanog prijevoza.

Peking je u rujnu 2020. godine preuzeo vodstvo u izgradnji prve demonstracijske zone za autonomnu vožnju u Kini. Ova zona, koja pokriva ključne dijelove grada, služi kao testno područje za razvoj i primjenu tehnologija autonomnih vozila.

U posljednjih nekoliko godina, Kina se intenzivno usmjerila na razvoj tehnologije samovozećih automobila. Brojne kineske tvrtke, uključujući Baidu i AutoX, provode opsežna testiranja u različitim gradovima širom zemlje. Peking, kao tehnološki centar Kine, predvodi ove napore pružajući infrastrukturu i regulatornu podršku potrebnu za ubrzanje razvoja i integracije ovih tehnologija u svakodnevni život.

Peking je također uveo nekoliko pilot projekata gdje građani mogu isprobati vožnju samovozećim taksijima, pružajući vrijedne povratne informacije za daljnje unapređenje sustava. Ovi projekti imaju za cilj demonstrirati sigurnost, učinkovitost i praktičnost autonomnih vozila, čime se smanjuje skepsa javnosti i potiče prihvaćanje nove tehnologije.

Osim toga, Peking planira uvesti dodatne mjere za poticanje istraživanja i razvoja u ovom sektoru. Očekuje se da će ova inicijativa privući značajne investicije i stručnjake iz cijelog svijeta, čime će se dodatno učvrstiti pozicija Pekinga kao globalnog lidera u tehnologiji autonomnih vozila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram