Zatvori
Poslovni Puls
11/07/2016

Varteks smanjio gubitak i povećao prihode

Vartes Grupa u prvom kvartalu bilježi rast prihoda i izvoza, te pad gubitka. U prvom kvartalu 2016. tako je ostvaren za 46% manji gubitak u odnosu na prethodnu godinu...

Ukupni prihodi iznose 38,8 milijuna kuna, veći su za 9% ili 3,2 milijuna kuna u odnosu na ukupne prihode prvog kvartala 2015. Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 36,4 milijuna kuna, što je 5,9% više u odnosu na prošlu godinu.

Izvoz je veći za 4,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Gotovo 60% prihoda od prodaje ostvareno je u izvozu, a kroz nastavak procesa poslovnog i financijskog restrukturiranja, prihod od prodaje po zaposlenom povećan je za 7%. Uprava očekuje do kraja godine nastavak pozitivnih trendova u poslovnim rezultatima te pozitivan utjecaj na financijsku stabilnost Grupe.

U prodaji je Uprava usmjerena na nova izvozna tržišta veleprodaje, a vode pregovore sa potencijalno novim poslovnim partnerima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram