Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2013

Varteks se domogao kredita od 10 milijuna eura

Varaždinska tekstilna tvrtka Varteks postigla je dogovor sa svim razlučnim vjerovnicima, čime je prihvaćen Sporazum o uređenju međusobnih odnosa i dodatno financiranje tvrtke, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Varteka Zoran Koščec...

Potpisivanje tog sporazuma znači i konačno dobivanje kredita u iznosu od 10 milijuna eura, istaknuo je Koščec. Tim će se novcem isplatiti zaostale dvije plaće zaposlenicima, podmiriti preostale obveze vezane uz otpremnine, dok će se ostali dio iskoristiti za stabilizaciju i razvoj proizvodnje te podizanje njene efikasnosti, objasnio je Koščec. Varteks će dobiti kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Zagrebačke banke, od svake po pet milijuna eura.

Ovo je novi početak Varteksa, a sporazum je važan i zbog očuvanja većine radnih mjesta u tvrtci. Želja je Uprave, kako su rekli, da Varteks, provođenjem razvojnih projekata, ponovo postane motor i pokretač pozitivnih trendova u industriji i pozitivna Hrvatska poslovna priča.

Prema planu predstečajne nagodbe, restrukturiranje tvrtke predviđa i otpuštanje dijela zaposlenika, kojih je u ovom trenutku nešto manje od dvije tisuće. Koliko će njih dobiti otkaz, Koščec nije želio odgovoriti, kao ni na pitanje o uvjetima dobivene kreditne linije, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram