Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2016

Poreznici najavili žestoku kontrolu ugostitelja i iznajmljivača

Porezna uprava najavila je pojačani nadzor ugostitelja, trgovaca, iznajmljivača i drugih uslužnih djelatnosti tokom ljetne sezone...

Kako navode iz Porezne, nadzor će se u suradnji s Carinom obavljati od 0 do 24 sata svih sedam dana u tjednu.

"Porezna uprava nastavlja s provođenjem nadzornih aktivnosti iz svoga djelokruga. Prvenstveno se radi o provođenju pojačanih nadzora izdavanja računa kroz sustav fiskalizacije koju provode službenici Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom i drugim državnim tijelima.

Nadzori će se obavljati kontinuirano tijekom cijele ljetne sezone, u sve dane (uključujući i vikende) u vremenu od 0 do 24 sata, kako na Jadranu tako i u unutrašnjosti zemlje", navi se u priopćenju Porezne uprave.

Podsjećaju da je Zakon o fiskalizaciji stupio na snagu 2013. godine te da je prošlo vrijeme za prilagodbu.

"Obzirom da je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio na snagu 1. siječnja 2013. godine, vrijeme prilagodbe odavno je prošlo, ali još uvijek određeni broj poreznih obveznika izbjegava evidentiranje prometa i plaćanje poreza na štetu svih građana Republike Hrvatske! Tim svojim postupcima takvi porezni obveznici potiču sivu ekonomiju i nelojalna su konkurencija urednim poreznim obveznicima" navode iz Porezne.

Poreznici su poznati po tome da vole kažnjavati i minorne prekršaje kao što je nekoliko kuna viška u blagajni, a čini se da će se to nastaviti i ove godine.

"Osim nadzora fiskalizacije provodit će se i nadzori naplate kod obveznika koji imaju evidentirane nepodmirene obveze javnih davanja. Poduzimat će se sve mjere sukladno zakonu, naročito prema neizdavateljima računa, odstupanja stanja blagajni u odnosu na evidentirani promet te u slučajevima evidentiranih nepodmirenih dugovanja prema Državnom proračunu", navodi se u priopćenju Porezne.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram