Zatvori
Poslovni Puls
01/06/2016

Kineska kopija Disneylanda vrijedna je 5,5 mlrd. dolara

Kineski nekretninski div Dalian Wanda Group je u subotu otvorila jedan od svojih prvih ambicioznih projekata tematskih parkova, što su inozemni mediji protumačili kao izazov Disneyevom monopolu...

Wandin kulturni turistički grad u jugoistočnom Nanchangu, glavnom gradu pokrajine Jiangxi, prvi je od ukupno 15 Wandinih tematskih prakova i projekata zabave u Kini i pet njih u svijetu. Njime je pokrenuta prva paljba u Wandinoj kampanji svrgavanja Disneya, stoji u časopisu Time.

Prostirući se na gotovo 500 hektara, tematski park u Nanchangu ima najviše, najduže i najbrže vlakove smrti u Kini.

U izvještaju Time se naglašava da je park Nanchang otvoren samo nekoliko dana prije otvaranja Disneyevog parka u Šangaju.

Otvaranje je popraćeno nedavnim kritikama Disneya od strane predsjednika uprave Wande Wanga Jianlina, prenosi Time, citirajući Wanga kada je rekao "da nisu trebali ući u Kinu".

"Pomama za Mickey Mouseom i Donaldom Duckom i razdoblje njihovog slijepog štovanja je prošlo.", rekao je Wang. "(Oni) u potpunosti kloniraju prethodni IP, kloniraju prijašnje proizvode, bez ikakvih inovacija.

U izvještaju Associated Pressa su naglašeni kineski elementi tematskog parka, koji je ispunjen "porculanskim šalicama" i bambusovim šumama.

Cijena izgradnje Šangajskog Disneya je iznoslila 5,5 milijardi dolara, a ulaznica će koštati između 370 i 499 yuana. Tematski park u Nanchangu naplaćuje ulaznicu 198 yuana. Disneyeva avantura u Kini će propasti zbog konkurentskih cijena Wande, Wang je rekao za CCTV.

Wanda, najveća kineska nekretninska tvrtka, u posljednjih nekoliko godina ulaže velika sredstva u zabavnu industriju kako bi olakšala posljedice slabljenja tržišta nekretnina, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram