Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2016

Rusi ulažu dodatnih 500 milijuna dolara u vojnu industriju

Kabinet ministara Ruske Federacije odobrio je državni program "Razvoj obrambeno-industrijskog kompleksa". Na provedbu projekta će iz proračuna biti izdvojeno dodatnih oko 35 milijardi rubalja (533 milijuna američkih dolara)...

Vlada želi ubrzati rast proizvodnje poduzeća obrambeno-industrijskog kompleksa za 1,8 puta i vratiti je na razinu prije krize u 2014. godini. Država planira tim povodom povećati mjesečne zarade zaposlenih u obrambeno-industrijskom kompleksu za 1,8 puta uz predviđeni rast proizvodnje od 2,4 puta po zaposlenom.

Sredstva su također izdvojena i za povećanje udjela inovacijske proizvodnje na godišnjem nivou s 34,4% u 2016. na 39,6% u 2020.

Po riječima vojnog stručnjaka agencije TASS Viktora Litovkina, kriza i zapadne sankcije dovele su do neophodne modernizacije proizvodnje obrambeno-industrijskog kompleksa.

"Strani partneri više ne mogu isporučivati dijelove za domaću tehniku zbog sankcija. Ranije smo dobivali motore za brodove i helikoptere iz ukrajinskih poduzeća, a sada ih moramo raditi sami", rekao je analitičar.

Prema njegovim riječima, program prenaoružanja vojske na koji će u razdoblju od 2010. do 2020. godine izdvojiti više od tri trilijuna rubalja (45 milijardi američkih dolara - op.ur.) zahtijeva poboljšanja u kontekstu stvarnosti današnjeg vremena.

"Za proizvodnju novih elemenata potrebno je kupiti dodatne strojeve i privući nove specijaliste. Sve to zahtijeva ulaganja", naglasio je stručnjak.

Glavni urednik časopisa Nacionalna obrana Igor Korotčenko naglasio je da Rusija izdvaja koliko je potrebno za razvoj svoje obrambene industrije.

"Mi ne težimo novoj trci u naoružanju", naglasio je Korotčenko, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram